Kandidaat-raadsledencursus deel 1 t/m 3 voor herindelingsgemeenten, Friesland & Groningen

Staan in jouw gemeente dit najaar herindelingsverkiezingen voor de deur? Sta je op de kandidatenlijst en word je straks misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. Programma:
Deel 1 Raadslid zijn én worden, het CDA gedachtegoed
Deel 2: Effectieve communicatie: spreken in het openbaar & retoriek
Deel 3: De gemeenteraad: praktijk en simulatie

Praktische informatie

Waar en wanneer?

Deel 1 & 2: zaterdag 22 september 2018, 09.15-16.00u, inloop 09.00u
Deel 3: zaterdag 20 oktober 2018, 09.15-12.30u, inloop 09.00u
Locatie in Friesland: nader te bepalen

 

Training Nieuws maken / Hoe schrijf je een persbericht?

Het CDA heeft ijzersterke thema’s die op zichzelf voldoende nieuwswaarde hebben. Toch halen wij niet altijd het nieuws. Om te voorkomen dat we ontevreden afhaken of niet begrijpen waarom onze persberichten niet geplaatst worden, is het verstandiger het journalistieke spel te begrijpen. In de training komen eerst vragen aan bod zoals: Wat is nieuws? Hoe denkt een journalist? En hoe krijg je een persbericht geplaatst? Vervolgens leer je hoe je een persbericht goed opbouwt. Daarna ga je aan de slag met het schrijven van een goed persbericht. Je ontvangt feedback van de trainer waarmee je je persbericht nog beter kunt maken.

Praktische informatie

Waar en wanneer?

Datum: 21 september 2018
Locatie: Hotel Faber, Meint Veningastraat 123, Hoogezand

Kosten?

20 euro

Nieuw! Online cursus CDA-gedachtegoed voor politici

Het vertalen en toepassen van de 4 kernbegrippen in de praktijk, daar gaat het in deze cursus om. Met bijdrages van Wopke Hoekstra en Anne Kuik en aandacht voor positionering is deze nieuwe cursus een must voor jou als CDA-politicus. In drie stappen - oorsprong, toepassing en positionering - word je als CDA-politicus, in welke bestuurslaag dan ook, meegenomen in het CDA-gedachtegoed. Word of ben je CDA-politicus? Dan is deze cursus een must voor jou! De cursus komt in juni beschikbaar. Geef hiernaast alvast je belangstelling aan ons door.

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 15,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 5,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Online cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar Hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Deze vragen staan centraal in de online cursus. U heeft de keuze om na afloop deel te nemen aan een groepsbijeenkomst. 

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 5,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Consulent opleiding & ontwikkeling Groningen - Annelien de Winter

Meer weten over opleiding & training in de provincie Groningen, vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling  Annelien de Winter-Wijfels. Zij kan u of uw fractie adviseren over de cursussen en trainingen van het Steenkampinstituut en deze in uw provincie organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.